Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Fánksütés egyszerűen: narancsos-joghurtos fánk

2018. január 20. - Álom.Íz.Világ.

Ha farsang, akkor fánksütés. Anyukám régebben minden évben legalább egyszer sütött szalagos fánkot, a nagymamámnak a csörögéje (volt) verhetetlen, anyósom pedig mostanság is gyakran süt fánkot. Szeretjük mindet. :)

Többször készítettem már ezt az egyszerű, mascarponés változatot, ezúttal görög joghurtot és cukrozott narancshéjat adtam hozzá. 

 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone krémsajt
  • 4 tojás
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • 4 ek. nádcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1,5 tk. cukrozott narancshéj (vagy 1 narancs reszelt héja)
  • 20 dkg görög joghurt
  • 1 csipet só
  • 30 dkg liszt
  • 2 mk. szódabikarbóna
  • sütéshez: napraforgóolaj
  • tálaláshoz: porcukor, olvasztott csokoládé (vagy lekvár)

 

 

Elkészítése:

A mascarponét egy mély tálban összekeverem a tojásokkal, a vaníliával, a nádcukorral, a citrom és narancs lereszelt héjával, a joghurttal és a csipetnyi sóval. A liszthez hozzákeverem a szódabikarbónát, majd a tojásos, krémsajtos masszához öntöm és alaposan elkeverem.

Egy serpenyőben olajat forrósítok, majd közepes hőfokra állítom. Két megolajozott kanál segítségével "galuskákat" szaggatok bele. Mindkét oldalukat aranybarnára sütöm. Mielőtt - egy papírtörlővel bélelt tálba - kiszedném őket, egyet kettétörök és megnézem jól átsült-e.

Még melegen megszórom porcukorral, tálaláskor olvasztott csokoládét csurgatok rá. (Ha túl sűrű az olvasztott csoki, akkor teszek bele pár csepp olajat.)

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5316348082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása