Ha farsang, akkor fánksütés. Anyukám régebben minden évben legalább egyszer sütött szalagos fánkot, a nagymamámnak a csörögéje (volt) verhetetlen, anyósom pedig mostanság is gyakran süt fánkot. Szeretjük mindet. :)
Többször készítettem már ezt az egyszerű, mascarponés változatot, ezúttal görög joghurtot és cukrozott narancshéjat adtam hozzá.
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone krémsajt
- 4 tojás
- 1 tk. vaníliaaroma
- 4 ek. nádcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1,5 tk. cukrozott narancshéj (vagy 1 narancs reszelt héja)
- 20 dkg görög joghurt
- 1 csipet só
- 30 dkg liszt
- 2 mk. szódabikarbóna
- sütéshez: napraforgóolaj
- tálaláshoz: porcukor, olvasztott csokoládé (vagy lekvár)
Elkészítése:
A mascarponét egy mély tálban összekeverem a tojásokkal, a vaníliával, a nádcukorral, a citrom és narancs lereszelt héjával, a joghurttal és a csipetnyi sóval. A liszthez hozzákeverem a szódabikarbónát, majd a tojásos, krémsajtos masszához öntöm és alaposan elkeverem.
Egy serpenyőben olajat forrósítok, majd közepes hőfokra állítom. Két megolajozott kanál segítségével "galuskákat" szaggatok bele. Mindkét oldalukat aranybarnára sütöm. Mielőtt - egy papírtörlővel bélelt tálba - kiszedném őket, egyet kettétörök és megnézem jól átsült-e.
Még melegen megszórom porcukorral, tálaláskor olvasztott csokoládét csurgatok rá. (Ha túl sűrű az olvasztott csoki, akkor teszek bele pár csepp olajat.)
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.