Ez a sütemény sokféle nyári gyümölccsel (barack, meggy, szeder) elkészíthető. Nekünk ez a cseresznyés illetve a cseresznyés-meggyes változat a kedvencünk. Mindössze 40 dkg - kimagozott - gyümölcs, 10 perc munka és 50 perc sütési idő kell hozzá.
Vigyázat! Rendkívül gyorsan fogy...
Hozzávalók:
- 40 dkg kimagozott cseresznye
- 7,5 dkg vaj
- 7,5 dkg porcukor
- 1/2 vaníliarúd kikapart magjai (vagy 5 g vaníliás cukor)
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 3 tojás
- 22,5 dkg finomliszt
- 6 g sütőpor
- 0,6 dl tej
- 7,5 dkg kristálycukor
- 1 tk. rumaroma (el is hagyható)
- tetejére: fahéjas porcukor
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra melegítem és egy gyümölcskenyérformát kibélelek sütőpapírral.
A vajat a porcukorral, a vaníliával és a citrom reszelt héjával - robotgép segítségével - habosra keverem, majd egyesével hozzáadom a tojások sárgáját. Egy másik tálban összekeverem a lisztet, az egy csipetnyi sót és a sütőport. A robotgépet ismét bekapcsolom és a tojásos masszához hozzáadok 3-4 kanál lisztet úgy, hogy közben hozzáadagolom a tejet is.
A tojásfehérjéket habbá kezdem verni, és amikor kezd összeállni, hozzáadom a kristálycukrot és közepesen kemény habbá verem. Ezt a cukros habot, a maradék liszttel felváltva - egy fakanál segítségével - a tojásos masszához keverem. A legvégén hozzáadom a rumot, majd beleöntöm a formába és rászórom a kimagozott cseresznyét.
50 perc alatt megsütöm, majd a formában hagyom kihűlni. Tálalás előtt fahéjjal elkevert porcukorral hintem meg.
Jó étvágyat!
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,