Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Füstölt sajttal és spenóttal töltött csirkemell baconköntösben

2017. február 15. - Álom.Íz.Világ.

Különös történet, előkészület ezúttal nem kapcsolódik a recepthez. A hétvégi ebédhez adott volt négy nagy darab csirkemellfilé, a boltban pedig megláttam egy doboz, gyönyörű, friss bébispenótot. Abban a pillanatban tudtam, hogy fokhagymás spenóttal fogom megtölteni a pipihúst. A hűtőben volt maradék füstölt sajt és bacon, így azok is részesei lettek az ebédnek. Az egyik belülre, a másik kívülre került. :)

Fólia nélkül bátran süthetjük, a baconszeletek miatt ugyanis nem szárad ki a hús. Felszeletelve, amellett, hogy mutatós, finom is.  

 

 

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • 12,5 dkg friss bébispenót
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • só, bors
  • pici (olíva)olaj
  • körethez:
    • 40 dkg zöldbab
    • 2 gerezd fokhagyma
    • fekete szezámmag
    • só, bors
    • olívaolaj

 

 

Elkészítése:

Magam mellé készítek egy szögletes jénai tálat, amelynek az alját nagyon vékonyan kiolajozom. A sütőt 180 fokra melegítem.

A meghámozott fokhagymát felszeletelem, a füstölt sajtot - apróra - lereszelem. Előveszek egy serpenyőt, amelyben 2 evőkanál olívaolajat melegítek. A fokhagymaszeleteket pár másodperc alatt megfuttatom az olajon és ráteszem a megmosott spenótleveleket. Frissen őrölt borsot teszek rá és mindössze annyi ideig hagyom a fokhagymás olajon, amíg egy picit megadja magát. Nem fonnyasztom meg teljesen! Miután lehúztam a tűzről, egy picit megsózom.

A csirkemelleket megmosom, majd a "magasabb" oldalán óvatosan bevágom, tulajdonképpen zsebet alakítok ki a tölteléknek. Kívül, belül megsózom a húst, majd óvatosan szétterítem a csirkemellet és beleteszem a fokhagymás spenótot, majd a reszelt, füstölt sajtot. Ráhajtom a tetejét, majd a vágódeszkára - egymás mellé - kiterített baconszeletekre teszem és feltekerem (3 szelet bacon/csirkemell). A töltött húsokat a jénai tálba sorakoztatom és - fólia nélkül - az előmelegített sütőbe teszem. Kb. 40-45 perc alatt puhára sütöm. (A töltelékből kimaradt reszelt sajtot akkor teszem rá, amikor a hús már megpuhult.)

 

 

A körethez a fagyasztott, egész zöldbabot egy kevés olívaolajon megfuttatott fokhagymára teszem, sózom, borsozom és roppanósra párolom. Tálalás előtt megszórom fekete szezámmaggal.

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

 akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7516348010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása