Különös történet, előkészület ezúttal nem kapcsolódik a recepthez. A hétvégi ebédhez adott volt négy nagy darab csirkemellfilé, a boltban pedig megláttam egy doboz, gyönyörű, friss bébispenótot. Abban a pillanatban tudtam, hogy fokhagymás spenóttal fogom megtölteni a pipihúst. A hűtőben volt maradék füstölt sajt és bacon, így azok is részesei lettek az ebédnek. Az egyik belülre, a másik kívülre került. :)
Fólia nélkül bátran süthetjük, a baconszeletek miatt ugyanis nem szárad ki a hús. Felszeletelve, amellett, hogy mutatós, finom is.
Hozzávalók:
- 4 db csirkemellfilé
- 12,5 dkg friss bébispenót
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg füstölt sajt
- 20 dkg szeletelt bacon
- só, bors
- pici (olíva)olaj
- körethez:
- 40 dkg zöldbab
- 2 gerezd fokhagyma
- fekete szezámmag
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítése:
Magam mellé készítek egy szögletes jénai tálat, amelynek az alját nagyon vékonyan kiolajozom. A sütőt 180 fokra melegítem.
A meghámozott fokhagymát felszeletelem, a füstölt sajtot - apróra - lereszelem. Előveszek egy serpenyőt, amelyben 2 evőkanál olívaolajat melegítek. A fokhagymaszeleteket pár másodperc alatt megfuttatom az olajon és ráteszem a megmosott spenótleveleket. Frissen őrölt borsot teszek rá és mindössze annyi ideig hagyom a fokhagymás olajon, amíg egy picit megadja magát. Nem fonnyasztom meg teljesen! Miután lehúztam a tűzről, egy picit megsózom.
A csirkemelleket megmosom, majd a "magasabb" oldalán óvatosan bevágom, tulajdonképpen zsebet alakítok ki a tölteléknek. Kívül, belül megsózom a húst, majd óvatosan szétterítem a csirkemellet és beleteszem a fokhagymás spenótot, majd a reszelt, füstölt sajtot. Ráhajtom a tetejét, majd a vágódeszkára - egymás mellé - kiterített baconszeletekre teszem és feltekerem (3 szelet bacon/csirkemell). A töltött húsokat a jénai tálba sorakoztatom és - fólia nélkül - az előmelegített sütőbe teszem. Kb. 40-45 perc alatt puhára sütöm. (A töltelékből kimaradt reszelt sajtot akkor teszem rá, amikor a hús már megpuhult.)
A körethez a fagyasztott, egész zöldbabot egy kevés olívaolajon megfuttatott fokhagymára teszem, sózom, borsozom és roppanósra párolom. Tálalás előtt megszórom fekete szezámmaggal.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.