Nem is olyan régen, ugyanezt a receptet vörösáfonyával készítettem el. Most aszalt szilvával próbáltam ki az almás süteményt. A családnak ez is bejött. :)
Hozzávalók:
- 17,5 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
- 0,8 dl tej
- 30 dkg liszt
- 3 tojás
- 23 dkg nádcukor
- 15 dkg aszalt szilva
- 4 db nagy alma
- tetejére: 2-3 ek. nádcukor, 1 tk. fahéj, sütés után: porcukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy kb. 35x25 cm-es tepsibe sütőpapírt helyezek.
A tejszínt, a tejet és a vajat összemelegítem egy kis lábasban. Amint felforrt és a vaj elolvadt, leveszem a tűzről és hűlni hagyom.
A cukrot a tojásokkal habosra (fehéredésig) keverem, majd hozzáadom a vajas-tejszínes keveréket, végül a lisztet. Csomómentesre keverem és beleöntöm a tepsibe. Az aszalt szilvát felkockázom, majd beleszórom a tésztába, végül ráterítem a - nagylyukú reszelőn lereszelt - almát. A tetejét meghintem a fahéjjal elkevert cukorral.
45-55 perc alatt megsütöm.
Tálalás előtt meghintem porcukorral.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.