Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Őszi sült zöldségek

2016. szeptember 22. - Álom.Íz.Világ.

 

A hétvégén a sült hús mellé mézes olívaolajban pácolt zöldségeket készítettem. Úgy éreztem, a cékla mellé valami édeskés íz passzol, ezért használtam mézet. Igaz, a tálalás előtt rászórt nagyszemű (himalája) sóval lett teljes az íze a zöldségeknek. Egyébként gyakran használom ezt a "tasakos" pácolási módszert, mutattam is már egyszer.

 

dsc_0192-adjust-contrast

 

Hozzávalók:

  • 6 db közepes méretű burgonya
  • 4 db sonkahagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 db cékla 
  • olívaolaj

Páchoz:

  • Só, bors
  • 2 ek. méz
  • 1/2 citrom leve
  • 3 ek. olívaolaj

 

dsc_0188-adjust-contrast

 

Elkészítése:

A burgonyát, a hagymát és a céklát meghámozom, a burgonyát hasábokra, a hagymát kettévágom. A céklát negyedelem, a fokhagymát megtisztítom és egészben hagyom. Előkészítek egy jól záródó tasakot és beleteszem a zöldségeket. 

Egy kis tálban összekeverem az olívaolajat, a mézet és a citromlevet, teszek bele egy csipetnyi sót és egy pici borsot. Ráöntöm a zöldségekre és lezárom a tasakot. Jól összerázom, hogy mindenhová jusson a pácból, majd magára hagyom minimum fél órára.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a zöldségeket és 180 fokos sütőben - néha megkevergetve - 30-35 perc alatt megsütöm.

Tálalás előtt nagyszemű sót szórok rá.

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7116347968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása