A hétvégén a sült hús mellé mézes olívaolajban pácolt zöldségeket készítettem. Úgy éreztem, a cékla mellé valami édeskés íz passzol, ezért használtam mézet. Igaz, a tálalás előtt rászórt nagyszemű (himalája) sóval lett teljes az íze a zöldségeknek. Egyébként gyakran használom ezt a "tasakos" pácolási módszert, mutattam is már egyszer.
Hozzávalók:
- 6 db közepes méretű burgonya
- 4 db sonkahagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 db cékla
- olívaolaj
Páchoz:
- Só, bors
- 2 ek. méz
- 1/2 citrom leve
- 3 ek. olívaolaj
Elkészítése:
A burgonyát, a hagymát és a céklát meghámozom, a burgonyát hasábokra, a hagymát kettévágom. A céklát negyedelem, a fokhagymát megtisztítom és egészben hagyom. Előkészítek egy jól záródó tasakot és beleteszem a zöldségeket.
Egy kis tálban összekeverem az olívaolajat, a mézet és a citromlevet, teszek bele egy csipetnyi sót és egy pici borsot. Ráöntöm a zöldségekre és lezárom a tasakot. Jól összerázom, hogy mindenhová jusson a pácból, majd magára hagyom minimum fél órára.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a zöldségeket és 180 fokos sütőben - néha megkevergetve - 30-35 perc alatt megsütöm.
Tálalás előtt nagyszemű sót szórok rá.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.