Tipikus eset, amikor egy nyüzsgő vasárnap délután a gyerkőcök megkérdezik: Anya, csinálsz valami édességet? Ilyenkor megnézem mi van itthon és igyekszem összehozni valamit.
Ebben a csokis máktortában semmi extra dolog nincs, mégis finom. :)
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg vaj
- 10 dkg nádcukor
- 2 tojás
- 8 dkg darált mák
- 12 dkg liszt
- 2 ek. sötét kakaópor
- 1 mk. sütőpor
- krémhez: 20 dkg mascarpone, 2 dl habtejszín, porcukor (ízlés szerint), 1 ek. szederdzsem
Elkészítése:
A sütőt 170 fokra bekapcsolom.
Egy mély üvegtálba teszem az összetördelt csokoládét és a felkockázott vajat. Gőz felett felolvasztom, majd belekeverem a cukrot és hűlni hagyom. Hozzáadom az elkevert tojást. Egy másik tálban összekeverem a lisztet, a mákot, a kakaóport és a sütőport, majd összevegyítem a csokis masszával.
Egy sütőpapírral bélelt (23 cm-es) tortaformába öntöm és az előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt megsütöm.
A mellé tálalt krémhez a hideg tejszínt habbá verem és elkeverem a - kevés porcukorral kikevert - mascarponéval, végül hozzáadom a dzsemet.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.