Vasárnap este van. Holnap kezdődik egy újabb hét. Munka, suli, ovi (pontosabban, betegség miatt nagyszülők), rohanás. Arra gondoltam, jó fej leszek, elkészítem előre a hétfői reggelit, hogy jól induljon a nap ill. az egész hét. :)
Zabkását készítettem, tettem bele vaníliát, krémes görög joghurtot, citromhéjat, mézet, gyümölcsöt. Már így felsorolva, külön-külön is jól hangzik, nem?! Egyetlen probléma adódott az este folyamán... a reggelire szánt zabkásánk egy szempillantás alatt elfogyott. :)
Egy szuper egészséges, laktató reggeli/tízórai/uzsonna/vacsora tele finomságokkal.
Hozzávalók:
- 1 bögre apró zabpehely
- 1 bögre tej
- 1 bögre víz
- 1 csipet só
- 1/2 vaníliarúd
- 3 púpos ek. görög joghurt
- 1 citrom reszelt héja
- 3 ek. méz
- 1 db körte
- 6-8 szem eper
- fahéj (ízlés szerint)
Elkészítése:
A zabpelyhet a tejjel, a vízzel, egy kis csipet sóval és a vaníliarúd kikapart magjaival együtt felteszem főni. Gyakran megkeverve addig főzöm, még besűrűsödik és megpuhul a zabpehely. Kiszedem egy mély tálba és kihűtöm.
Hozzáadom a joghurtot, a mézet, a reszelt citromhéjat és az apró kockákra vágott gyümölcsöket. Kis tálkákba tálalom és a tetejét megszórom fahéjjal.
Jó étvágyat!
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.