Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Vaníliás túrós lepény aszalt vörösáfonyával

2016. március 15. - Álom.Íz.Világ.

Legutóbb aszalt szilvával készítettem ezt a túrós lepényt, ezúttal vörösáfonyával és egy rúd vaníliával próbáltam ki. Bár azért - a múltkori sikerre való tekintettel - került bele aszalt szilva is. :)

Továbbra is igaz, hogy egy egyszerűen, gyorsan elkészíthető desszert.

 

DSC_0420-adjust-contrast

 

Hozzávalók:

  • 1 kg túró
  • 16 dkg lágy vaj
  • 6 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom héja és leve
  • 4 tojás
  • 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 10 dkg aszalt vörösáfonya
  • 5 dkg aszalt szilva
  • tetejére: 2 evőkanál tejföl, 1 tojás
  • tálaláshoz: porcukor

 

DSC_0411-adjust-contrast

 

 

Elkészítés:

A vajat kisebb kockákra vágom, a túrót villával összetöröm. Ezután az összes hozzávalót (kivéve az aszalt gyümölcsöket) egy mély tálba teszem és karos robotgéppel simára, krémesre keverem. 

A sütőt előmelegítem 200 fokra.

Egy kb. 30x20cm-es, kivajazott, lisztezett tűzálló tálba vagy tepsibe öntöm a túrós masszát, beleszórom az aszalt gyümölcsöket, bele is nyomkodom és a tetején elsimítom a masszát úgy, hogy a gyümölcs ne nagyon látszódjon ki. A tetejét megkenem a tejföllel elkevert tojással.

Kb. 30 percig sütöm.

Hidegen és melegen is tálalható, porcukorral megszórva.

 

DSC_0389-adjust-contrast

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9316347916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása