Legutóbb aszalt szilvával készítettem ezt a túrós lepényt, ezúttal vörösáfonyával és egy rúd vaníliával próbáltam ki. Bár azért - a múltkori sikerre való tekintettel - került bele aszalt szilva is. :)
Továbbra is igaz, hogy egy egyszerűen, gyorsan elkészíthető desszert.
Hozzávalók:
- 1 kg túró
- 16 dkg lágy vaj
- 6 evőkanál búzadara
- 2 evőkanál liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom héja és leve
- 4 tojás
- 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 10 dkg aszalt vörösáfonya
- 5 dkg aszalt szilva
- tetejére: 2 evőkanál tejföl, 1 tojás
- tálaláshoz: porcukor
Elkészítés:
A vajat kisebb kockákra vágom, a túrót villával összetöröm. Ezután az összes hozzávalót (kivéve az aszalt gyümölcsöket) egy mély tálba teszem és karos robotgéppel simára, krémesre keverem.
A sütőt előmelegítem 200 fokra.
Egy kb. 30x20cm-es, kivajazott, lisztezett tűzálló tálba vagy tepsibe öntöm a túrós masszát, beleszórom az aszalt gyümölcsöket, bele is nyomkodom és a tetején elsimítom a masszát úgy, hogy a gyümölcs ne nagyon látszódjon ki. A tetejét megkenem a tejföllel elkevert tojással.
Kb. 30 percig sütöm.
Hidegen és melegen is tálalható, porcukorral megszórva.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.