Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Spenótos-márványsajtos pite

2016. február 13. - Álom.Íz.Világ.

Holnap jön a család apraja-nagyja, hogy megünnepelhessük négy éves kislányom szülinapját. Mint mindig, most is többféle fogással készülök. Annyira sok dolgom van ilyenkor, hogy igyekszem a legpraktikusabban megoldani külön-külön mindegyiket.

Az egyik leggyorsabban elkészíthető a spenótos-márványsajtos pite. Nem terveztem, hogy ez is felkerül majd az asztalra, de a héten olyan gyönyörű, friss spenótot kaptam a piacon, hogy nem hagyhattam ott.... :)

Nemrégiben kaptam a Kanálka manufaktúrától kipróbálásra termékeket, kiváló mind. Csak és kizárólag természetes anyagokkal dolgoznak és hagyományos módon készítik a termékeket. Ezúttal a sült fokhagymájukat hívtam segítségül. Egyrészt nagyon finom, rendkívül krémes, másrészt pedig azonnal felhasználható. Nem kell félni attól, hogy megég a fokhagyma.

 

DSC_0029-adjust-contrast

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 30 dkg friss spenót
  • 1 ek. Kanálka sült fokhagyma
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 db tojás
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg márványsajt
  • bors
  • szerecsendió

 

DSC_0027-adjust-contrast

 

Elkészítése:

A sütőt 200 fokra melegítem. A leveles tésztát kör alakúra nyújtom és egy kerámia piteformába nyomkodom. A lelógó széleit levágom, az alját megszurkálom villával és egy sütőpapírt helyezek rá. Erre öntök pl. szárazbabot, súlynak és ezzel elősütöm a tésztát kb. 15 percig.

Amíg az elősütés tart, egy nagy wokserpenyőbe beleöntöm az olívaolajat és rákanalazok 1 evőkanál Kanálka sült fokhagymát. Öntök rá a saját olajából is. A fokhagymát egy fakanál segítségével szétnyomkodom, majd rádobom a megmosott, lecsepegtetett spenótleveleket. Átforgatom, megborsozom és pár perc alatt kissé megfonnyasztom.

Az elősütött tésztára kanalazom a fokhagymás spenótot, rámorzsolom a márványsajtot.

Egy mély tálba felütöm a két tojást, megsózom, felverem, hozzáadom a tejszínt, majd reszelek bele szerecsendiót. Végül a tojásos keveréket a spenótra öntöm.

A sütőt 180 fokra mérséklem és 20-25 perc alatt megsütöm.  

Melegen és hidegen is fogyasztható. Én most előre elkészítettem, mert hidegen szebben lehet szeletelni.

 

DSC_0008-adjust-contrast

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3916347900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása