A hétköznap esti vendégvárással egy nagy probléma van. Az ember hullafáradtan ér haza a munkából, gyakorlatilag pár perce marad, amíg meg nem érkezik a vendég. De akkor - jó vendéglátó módjára - mivel is kínálja meg...
Ilyenkor érdemes olyat választani, amelyet előre el lehet készíteni, amely nem bonyolult, gyorsan elkészül, vagyis belefér egy hétköznap estébe.
Én most egy olyan tortát próbáltam összerakni, amely krémes és ropogós is egyben, édes és mégis üdítően savanykás.
Hozzávalók:
- 21,5 dkg zabkeksz (1 csomag)
- 6 dkg darált mák
- 14 dkg olvasztott vaj
- 3 tojássárgája
- 34 dkg sűrített tej (2 tubus)
- 6 dkg habtejszín
- 3 db (bio)citrom
Elkészítése:
A sütőt bekapcsolom és 180 fokra melegítem.
A kekszet egy késes robotgép segítségével apróra őrlöm, majd hozzáadom a mákot és az olvasztott vajat. Egy 23 cm-es tortaformába öntöm a kekszes alapot. Szétterítem és - egy pohár talpának a segítségével - alaposan belenyomkodom úgy, hogy az oldalára is kerüljön.
10 percig sütöm, majd langyosra hűtöm.
A krémhez a tojások sárgáját a sűrített tejjel kikeverem, hozzáadom a tejszínt, majd belereszelem a megmosott citromok héját és kifacsart levét. A kekszes alapra öntöm és 170 fokos sütőben 15 percig sütöm. Akkor jó, ha a közepe még picit remegős.
Kihűtöm, majd fogyasztásig hűtőbe teszem. Nekem most egy egész napot a hűtőben állt.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.