Barna, sárga, narancssárga az ősz színei, a sütőtök, a birsalma pedig az évszakra jellemző ízek. A tök apró kockákra darabolva mézédes lesz, mindenfajta édesítés nélkül, míg a birsalma a savanykás ízével jó kiegészítőnek bizonyul. A filézett csirkecomb pedig egy nagyon hálás, könnyen kezelhető húsféle.
Hozzávalók:
- 3 db filézett csirkecomb
- só, bors
- 1 dl fehérbor
- diónyi vaj
- sütéshez: napraforgóolaj
- 0,5 kg sütőtök
- 1 db birsalma
- egy kis csokor kakukkfű
- 4 ek. olívaolaj
Elkészítése:
A húsokat megmosom, besózom és borsozom. A sütőt 200 fokra (légkeverésen) melegítem.
A sütőtököt és a birsalmát kis kockákra vágom és beleteszem egy jól zárható tasakba (valahogy így: tepsiben sült zöldségek), beledobom az összeaprított kakukkfű kétharmadát és 4 evőkanál olívaolajat. Jól összerázom és egy sütőpapírral bélelt tepsire öntöm. Beteszem a sütőbe és 20 perc alatt megsütöm.
Egy teflonserpenyőben - kevés olajon - pár perc alatt elősütöm a hús mindkét oldalát, majd egy jénai tálba szedem. A visszamaradt zaftra ráöntöm a fehérbort, beledobom a maradék kakukkfüvet és ha felforrt, hozzáadom a diónyi vajat. Elkeverem, majd az elősütött húsokra öntöm és alufóliával lefedve, a sütőbe beteszem a sütőtökös-birsalma mellé (ha légkeverésen sütöm). Ha nincs lehetőség légkeverésre, akkor egymás után tegyük be a sütőbe.
A húst 30 percig sütöm, majd leveszem a fóliát és 8-10 perc alatt ropogósra pirítom.
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.