Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Filézett csirkecomb kakukkfüves sütőtökkel és birsalmával

2015. október 30. - Álom.Íz.Világ.


Barna, sárga, narancssárga az ősz színei, a sütőtök, a birsalma pedig az évszakra jellemző ízek. A tök apró kockákra darabolva mézédes lesz, mindenfajta édesítés nélkül, míg a birsalma a savanykás ízével jó kiegészítőnek bizonyul. A filézett csirkecomb pedig egy nagyon hálás, könnyen kezelhető húsféle. 

 

 DSC_0184A

 

Hozzávalók:

  • 3 db filézett csirkecomb
  • só, bors
  • 1 dl fehérbor
  • diónyi vaj
  • sütéshez: napraforgóolaj
  • 0,5 kg sütőtök
  • 1 db birsalma
  • egy kis csokor kakukkfű
  • 4 ek. olívaolaj

 

DSC_0197A

 

Elkészítése:

A húsokat megmosom, besózom és borsozom. A sütőt 200 fokra (légkeverésen) melegítem.

A sütőtököt és a birsalmát kis kockákra vágom és beleteszem egy jól zárható tasakba (valahogy így: tepsiben sült zöldségek), beledobom az összeaprított kakukkfű kétharmadát és 4 evőkanál olívaolajat. Jól összerázom és egy sütőpapírral bélelt tepsire öntöm. Beteszem a sütőbe és 20 perc alatt megsütöm.

Egy teflonserpenyőben - kevés olajon - pár perc alatt elősütöm a hús mindkét oldalát, majd egy jénai tálba szedem. A visszamaradt zaftra ráöntöm a fehérbort, beledobom a maradék kakukkfüvet és ha felforrt, hozzáadom a diónyi vajat. Elkeverem, majd az elősütött húsokra öntöm és alufóliával lefedve, a sütőbe beteszem a sütőtökös-birsalma mellé (ha légkeverésen sütöm). Ha nincs lehetőség légkeverésre, akkor egymás után tegyük be a sütőbe.

A húst 30 percig sütöm, majd leveszem a fóliát és 8-10 perc alatt ropogósra pirítom.

 

DSC_0192A

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2216347860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása