A héten már többször neki szerettem volna futni valami túrós sütinek, mert a hűtőnkben ott várakozott egy kiló házi túró. Sajnos azonban mindig közbejött valami, így mindig csak halogattam. Végül szerdán megkaptam az utolsó lökést, ami hiányzott. A szomszédból kaptunk egy tál, gyönyörű szedret és már össze is állt a fejemben egy gyümölcsös-túrós variáció.
Végtelenül egyszerű elkészíteni, mert a hozzávalókat egy tálban össze kell keverni, beleönteni a tortaformába, rápakolni a szedret és mehet is a sütőbe. A végeredmény egy rendkívül krémes (tészta/alj nélküli!) torta, ami állagában nagyon hasonlít a sajttortára. Tán még jobb is! ;)
Ja, és összesen két evőkanál liszt van benne...
Hozzávalók:
- 1 kg házi tehéntúró
- 16 dkg felkockázott vaj
- 6 evőkanál búzadara
- 2 evőkanál liszt
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja és leve
- 4 tojás
- 2 csipet só
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- tetejére: 35 dkg szeder
Elkészítés:
A hozzávalókat egy mély tálba teszem és karos robotgéppel simára keverem. Gyakorlatilag egy homogén túrókrémet kell, hogy kapjak.
A sütőt előmelegítem 180 fokra és megmosom a szedret. Egy 23 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm a túrós masszát és a tejére sorakoztatom körbe-körbe a szederszemeket. Néhány darabot meghagyok a tálaláshoz.
Előbb 180 fokon sütöm 25 percet, majd mérsékelem a hőt 160 fokra és így is sütöm 25 percig.
Fontos, hogy jól kihűtsük, tegyük hűtőbe és utána szedjük le róla a kapcsos formát ill. a sütőpapírt, mert akkor lehet szépen szeletelni.
Jó étvágyat hozzá!
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a