Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Pesztós csirkemell baconbe tekerve

2015. július 08. - Álom.Íz.Világ.

Ebben a nagy nyári melegben igyekszem olyan ebédet készíteni, ami gyorsan kész van. Azért is választottam a csirkemellfilét, mert az mindig rövid idő alatt elkészíthető. Ezúttal 40 perc alatt asztalon volt ez az egyszerű, mégis ízletes fogás.

 

DSC_0189B

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 6 szelet bacon
  • 6 tk. pesztó*
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 db (tömlős) füstölt krémsajt
  • 25 dkg (durum) spagetti

*A pesto az olasz konyha egyik jellegzetes "tartozéka". Bazsalikomot, olívaolajat, fokhagymát, parmezánt és fenyőmagot turmixolnak össze. Ha én magam készítem és nincs itthon fenyőmag, akkor helyettesítem dióval vagy napraforgómaggal. Ezúttal boltban kapható, üveges pestot használok.

 

 

DSC_0188B

 

Elkészítése:

A csirkemelleket megsózom és körös körül bekenem egy-egy teáskanál pesztóval, majd körbetekerem a baconszeletekkel. Egy sütőtálba helyezem a csirkehúst, teszek mellé 3 dkg vajat és felöntöm 1 dl száraz fehérborral. Alufóliával letakarva kb. fél órát sütöm 200 fokon.

A tésztának vizet teszek fel főni (sóval és egy pici olajjal). Fél óra után, ha a hús már megpuhult, leveszem a fóliát és 10 perc alatt készre sütöm. Ez idő alatt kifőzöm a spagettit.

A húst kiszedem egy tálra, a visszamaradt fehérboros vajba pedig beleteszem a három-négy teáskanál pesztót és a füstölt krémsajtot, majd elkeverem. A tésztát ebben a szószban forgatom át alaposan, majd tányérra szedem és ráhelyezem a felszeletelt csirkemellet.

Jó étvágyat!

DSC_0163A

 DSC_0175A

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9616347808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása