Az ötlet onnan jött, hogy a hűtőben találtunk egy meggyes-mákos jégkrémet... gyakorlatilag a következő pillanatban már tudtam, hogy én bizony ma készítek egy meggyes-mákos sütit. Azért szavaztam a muffinra, mert fél óra alatt kész van.
Az utóbbi idők legjobb mákos édessége készült el! Olyannyira, hogy felkerült a család toplistájára.
Hozzávalók:
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg barna cukor
- 1/2 vaníliarúd
- 2 tojás
- 8 dkg liszt
- 7 dkg darált mák
- 1 tk. sütőpor
- 1 mk. őrölt fahéj
- 1 db citrom héja
- 5 ek. tej
- 20 dkg kimagozott meggy
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra melegítem. A muffinsütő mélyedéseibe papírkapszlikat teszek.
A puha vajat habosra keverem a barna cukorral, a vaníliarúd kikapart magjaival, majd az egyenként hozzáadott tojással. Ha kész, hozzáadom a citrom lereszelt héját és a tejet.
Egy másik tálban összekeverem a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a mákot, a sütőport és a fahéjat. Összevegyítem a két tál tartalmát, jól elkeverem, végül hozzáadom a kimagozott meggyet. Belekanalazom a masszát a kosárkákba és 18-20 percig sütöm.
12 db lesz belőle.