Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Epres-túrós lepény (tészta nélkül)

2015. május 30. - Álom.Íz.Világ.

Apukám kedvence az "alj nélküli" vagyis tészta nélküli túrós lepény, ezért gyakran készítem. Melegen és hidegen is nagyon finom. Ezúttal - ha már szezonja van - eperrel variáltam...

A családnak nagyon bejött! :)

DSC_0567

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 8 dkg lágy margarin
  • 3 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja és leve
  • 2 tojás
  • 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • tetejére: 5 evőkanál tejföl, 1 tojás, 20 dkg eper
  • tálaláshoz: porcukor

 

DSC_0571

 

Elkészítés:

A hozzávalókat egy mély tálba teszem és karos robotgéppel simára keverem. A sütőt előmelegítem 200 fokra és megmosom az epret. Egy kb. 25-25 cm-es, kivajazott, lisztezett tűzálló tálba vagy tepsibe öntöm a túrós masszát és megkenem a tejföllel elkevert tojás 3/4 részével. Az epreket vékony szeletekre vágom és a tetejére sorakoztatom őket, majd vékonyan csurgatva meglocsolom a maradék tejfölös öntettel és beteszem a forró sütőbe.

Kb. 35-40 percig sütöm, majd kihűtöm. Tálaláskor porcukorral meghintem.

Ha jól lehűtjük, igazi üdítő, túrós desszertet kapunk, amelyet a gyerekek is imádni fognak. 

 

Ha maradt még friss eper, akkor pürésítve öntetként is használhatjuk.

DSC_0540

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6416347772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása