Pénteken chilis babot készítettem és kimaradt egy kevés kukorica, a mélyhűtőben pedig lapult egy csomag leveles tészta. Ha vendégek jönnek és kevés idő áll rendelkezésre, kitűnő választás. Elkészítése kb. fél órát vesz igénybe.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 15 dkg kukorica (konzerv)
- 2 ek. mascarpone (vagy valamilyen krémsajt)
- 4-5 dkg reszelt trappista sajt
- só, bors
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- tetejére: 1 db tojás, pirított szezámmag
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 200 fokra. A kukoricát a mascarpone sajttal összeturmixolom, sózom és borsozom. Elkeverem a reszelt trappista sajttal és a felkockázott paprikával. A leveles tésztát kör alakúra nyújtom és cikkekre vágom. 12-16 db lesz belőle, attól függően, hogy mekkora lesz egy darab.
Egy teáskanál segítségével ráhalmozom a krémet a tésztára és a szélesebb végétől kezdve feltekerem. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket, felvert tojással megkenem a tetejét és megszórom pirított szezámmaggal.
15-20 perc alatt szép pirosra sütöm.