Álom.Íz.Világ.

Álom.Íz.Világ.

Háromsajtos pizza rukkolával

2015. március 27. - Álom.Íz.Világ.

Tegnap vacsorára a kislányom pizzát rendelt. Tőlem. Számtalanszor készítettem már, de most volt az első olyan alkalom, hogy a pici lányomnak volt konkrét "vacsorajavaslata".

..... hát mit tehet egy anya ilyenkor....

DSC_1121

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1,5 ek. só
  • 3 dkg élesztő
  • 2 kockacukor
  • 1,5 csésze langyos víz
  • 7 evőkanál olívaolaj

Feltéthez:

  • 6 ek. tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg füstölt-főtt tarja
  • 1 db kisebb cukkini
  • 25 dkg trappista sajt
  • 10 dkg feta sajt
  • 2 db mozzarella (125 g-os)
  • 3 maréknyi rukkola

 

DSC_1114

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom egy kevés cukros, langyos vízben. A háromféle lisztet, a sót, az olívaolajat és a langyos vizet egy tálba öntöm, majd hozzáadom a felfuttatott élesztőt is és összeállítom a tésztát. Akkor jó, ha már elválik az edény falától. 30 percig kelesztem. A sütőt bekapcsolom, 250 fokra melegítem.

Vékonyra nyújtom a tésztát és egy sütőpapírral bélelt lapos tepsibe teszem, megkenem a zúzott fokhagymával elkevert tejföllel. A pizzák egyik felére tarját, a másik felére vékony karikákra szelt cukkinit teszek, majd ráteszem a felszelt mozzarellát, a morzsolt fetát és a reszelt trappista sajtot. A forró sütőben 10-15 percig sütöm. Akkor jó, ha már elmozdul a sütőpapíron és az alja is kellemes színt kapott.

Tálaláskor megszórom rukkolával.

Ebből a mennyiségből két nagyobb darab pizza lesz.

 DSC_1125

 


A következő pizzát paradicsomos alappal készítem majd...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alomizvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5816347712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása