Tegnap vacsorára a kislányom pizzát rendelt. Tőlem. Számtalanszor készítettem már, de most volt az első olyan alkalom, hogy a pici lányomnak volt konkrét "vacsorajavaslata".
..... hát mit tehet egy anya ilyenkor....
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1,5 ek. só
- 3 dkg élesztő
- 2 kockacukor
- 1,5 csésze langyos víz
- 7 evőkanál olívaolaj
Feltéthez:
- 6 ek. tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg füstölt-főtt tarja
- 1 db kisebb cukkini
- 25 dkg trappista sajt
- 10 dkg feta sajt
- 2 db mozzarella (125 g-os)
- 3 maréknyi rukkola
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom egy kevés cukros, langyos vízben. A háromféle lisztet, a sót, az olívaolajat és a langyos vizet egy tálba öntöm, majd hozzáadom a felfuttatott élesztőt is és összeállítom a tésztát. Akkor jó, ha már elválik az edény falától. 30 percig kelesztem. A sütőt bekapcsolom, 250 fokra melegítem.
Vékonyra nyújtom a tésztát és egy sütőpapírral bélelt lapos tepsibe teszem, megkenem a zúzott fokhagymával elkevert tejföllel. A pizzák egyik felére tarját, a másik felére vékony karikákra szelt cukkinit teszek, majd ráteszem a felszelt mozzarellát, a morzsolt fetát és a reszelt trappista sajtot. A forró sütőben 10-15 percig sütöm. Akkor jó, ha már elmozdul a sütőpapíron és az alja is kellemes színt kapott.
Tálaláskor megszórom rukkolával.
Ebből a mennyiségből két nagyobb darab pizza lesz.
A következő pizzát paradicsomos alappal készítem majd...