Anyukámtól tanultam ezt a receptet. Egyszerű és finom.
Nálam a mélyhűtőben mindig van kapor. Amikor szezonja van, egy dobozban összeaprítva lefagyasztom, így bármikor el tudom készíteni. Főleg akkor esik rá a választás, amikor gyorsan kell valami leves. Aki szereti a kaprot, annak érdemes kipróbálnia!
Hozzávalók:
- 3 ek. napraforgóolaj
- 2 csapott ek. liszt
- 2-3 ek. aprított kapor (1 csokor)
- 1,5 l húsleves
- só, bors (ízlés szerint)
- 2 ek. tejföl
- 4 db tojás (fejenként egy)
Elkészítés:
A felhevített olajon megfuttatom a lisztet, világos rántást készítek. Beleteszem az összeaprított kaprot és felöntöm a húslevessel. Ha szükséges még, sózom, borsozom. Ha felforrt a leves, egy keveset kiveszek belőle és elkeverem két evőkanál tejföllel, majd visszaöntöm. A tojásokat egyesével felütöm egy tálkába és közelről a levesbe eresztem, óvatosan. Kb. 1,5-2 perc után finoman megmozdíthatom fakanállal, hogy ne ragadjon le. A tojás 3 perc főzés után belül lágy marad, aki keményebben szereti, az 4 perc után zárja el a tűzhelyet alatta.
Üdítő, könnyű leves.