Hozzávalók:
- 15 dkg vajolaj
- tej/tejszín
- 15 dkg finomítatlan nádcukor
- 1 tk. vaníliaaroma
- 2 tojás
- 20 dkg finomliszt
- 15 dkg darált dió
- 1 tk. sütőpor
- 1 csipet só
- 1 mk. fahéj
- 3 db nagyobb alma
- tetejére: 5 dkg vaj, nádcukor, fahéj
Elkészítése:
A sütőt - légkeverésen - 170 fokra melegítem.
A puha vajat a cukorral és a vaníliával robotgép segítségével habosra keverem, majd egyesével hozzáadom a tojásokat is.
Egy másik tálban összekeverem a lisztet, a sütőport, a csipetnyi sót, a darált diót és a fahéjat. A száraz ill. nedves hozzávalókat összevegyítem, végül pedig hozzáadom a nagylyukú reszelőn lereszelt almát is.
A muffinsütő mélyedéseibe papírkapszlikat teszek és belekanalazom a tésztát. Tetejére cukorral elkevert, durvára vágott diót teszek.
25-30 perc alatt megsütöm.
Ebből a mennyiségből 15 darab lesz.