Gombhoz a kabátot? Á, dehogy! :) De tény, hogy a maradék sült húshoz próbáltam kitalálni valami szendvicsfélét. Volt még itthon olasz, lágy sajt. Nevezzük nevén, a stracchinoról van szó. Ez egy új szerelem, egy hete kóstoltam (a Sparban bukkantam rá) és teljesen beleszerettem. A mozzarellánál krémesebb, gazdag ízvilágú sajt. Egyébként bármilyen más lágy sajttal finom lehet. Akár lehetne egy mozzarellát cafatokra szedni, kéksajtot rámorzsolni, vagy krémsajtot rákenni.
Szóval adott volt egy serpenyő, két sült csirkecomb, egy adag krémes, lágy sajt és egy cserép snidling. :) Vettem hozzá két darab, közepesen hosszú bagettet és egy kínai kelt. Ennyi.
Fenséges melegszendvics lett belőle!
Hozzávalók:
- 2 darab szendvicsbagett
- 6-7 levél kínai kel
- 3 fej fokhagyma
- 6 dkg vaj
- maradék sült hús (pl. 2 db sült csirkecomb)
- kis csokor snidling
- 7-8 dkg zsíros, lágy sajt
- só, bors
Elkészítése:
A sült húst cafatokra tépkedem, a kínai kel leveleit megmosom és vékony szeletekre vágom, a fokhagymát meghámozom. Két tányért készítek magam mellé.
A vajat beleteszem a serpenyőbe, ha megolvadt, ráteszem a zúzott fokhagymát. A bagetteket megvágom úgy, hogy ki lehessen nyitni őket és egy pillanatra belemártom a belsejét a fokhagymás vajba. Kiteszem őket a tányérra és, ha szükséges pótolom a vajat.
Rádobom a sült húst és a kínai kel csíkokat. Frissen őrölt borsot és pici sót teszek rá, egy-két perc alatt átforgatom. Vigyázok, hogy ne essen össze (ne fonnyadjon meg) a kel. Rászedem a kiterített bagettekre, kanalazok rá a sajtból, majd megszórom a frissen aprított snidlinggel. Azon nyomban tálalom. Frissen, melegen.
Nem a szokványos melegszendvics, de higgyétek el, érdemes kipróbálni!
Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,
akkor látogass el a
blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.